tisdag 3 december 2019

Heiligenhafen & BorderShop

fredag 6 december 2019

Julmarknadsresa Lübeck

torsdag 16 januari 2020

Berlin - Grüne Woche

fredag 14 februari 2020

Sportlovsresa Zillertal, Österrike 2020

måndag 27 juli 2020

Passionsspelen Oberammergau 2020

 

Mer information om våra resor, vad som ingår och restider finns nedan. 

Shoppingresor till Heiligenhafen och BorderShop

Datum:
3/12

Avresetider:

05:15  Älmhult bussterminal

05:45  Lönsboda marknadsplats

06:05  Osby jvgst

 

Färden ner till båten i Rödby går över Öresundsbron. 
Vi stannar för ett stopp på nervägen. 
Överfarten Rödby-Puttgarden tar 45 min. 

Från Puttgarden åker vi direkt till Bordershopen.
Nu lämnar vi de resenärer som ENDAST vill handla på Bordershopen. Bussen fortsätter därefter direkt till Heiligenhafen, ca 25 min resa. I Heiligenhafen spenderar vi två timmar, därefter åker vi till Bordershopen och stannar där i en timme.

Vi gör ett stopp under hemresan.

Beräknad hemkomst Älmhult ca 22:00
Inköpsvikt: 100 kg/ pers

Pris: 500:-

 

Obs! Kom ihåg passet! Till polisens hemsida

Julmarknadsresa till Lübeck

Datum 6-8/12

Fredag 6/12

Avresa från:

07:00 Älmhults bussterminal
07:30 Lönsboda marknadsplats
07:50 Osby järnvägsstation

Vi stannar för en frukostbuffé på vägen. Höörs Gästgifwaregård har anor sedan slutet av 1600-talet, något de är mycket stolta över. Genom århundraden har byggnaden brunnit ned, byggts upp, renoverats och tillbyggts och idag finner vi här en modern anläggning.

 

Mätta i magen rullar vi sedan vidare via Öresundsbron till Danmark. och kör vidare mot Rödby där vi tar färjan till tyska Puttgarden. Båten tar 45 minuter och kan vara ett lämpligt tillfälle att få i sig lite lunch. På eftermiddag checkar vi in på H + Hotel beläget vid stadens centralstation på gångavstånd till gamla stan. Beräknad ankomsttid Lübeck ca 15:00.


Kvällen är fri att på egen hand upptäcka den gamla hansastaden vid Östersjön, klädd i sin vackraste julskrud. 

 

Lördag 7/12

Efter frukost på hotellet beger vi oss ut bland tomtar och bjällerklang. Tyskland är världsledande när det gäller julmarknader och när de själva får välja framhåller de marknaden i Lübeck, med sina dryga 350 år på nacken, som den allra bästa. Kring fantasifullt pyntade julstånd vid rådhuset och på gågatan Breite Strasse lockar dofterna av glühwein, brända mandlar och hederlig tysk bratwurst till många stopp på julmarknaden. De medeltida torgen och husen bildar en idealisk scen där man flanerar bland gränder med olika inriktning, såsom gammaldags träleksaker, hantverk, kläder, godis, mat och dryck. En stor och pålitlig attraktion är sagoskogen, en skapelse inspirerad av bröderna Grimms sagor, som med sitt ljus skapar fin julstämning och dessutom lockar med sagofigurer som Hans och Greta och Törnrosa. Marknaden äger rum på Koberg och på gågator intill Rådhustorget. Det hålls också en marknad för konsthantverk i den historiska byggnaden Heiligen-Geist och en orgie i julgodis på Niederegger Marsipan Basar.

 

Söndag 8/12

09:00 Avfärd

Efter att ha laddat med en rejäl frukost på hotellet styr vi åter kosan hemåt. Vi stannar vid en gränshandel i Heiligenhafen för shopping. På båten mellan Puttgarden och Rödby passar det bra att få i sig lunch. Vi gör ytterligare ett stopp på vägen hem, då det finns möjlighet till eftermiddagsfika. Beräknad hemkomst Älmhult ca klockan 18:00.

 

I resans pris ingår: Resa i helturistbuss, väg-, bro- och båtavgifter, del i dubbelrum inkl. frukost, samt frukost dag 1

Pris: 2 700 kr/person
Enkelrumstillägg: 650 kr/person

Berlin & Grüne Woche - Mässan som har det mesta!

Datum: 16-19/1 2020

 

Torsdag 16/1

 

06:30 Avresa från Växjö Resecentrum, hållplats x

07:30 Avresa från Älmhult bussterminal

07:50 Avresa från Osby, Lars Dufva

 

Vi stannar för en rejäl frukostbuffé på anrika Hurva Gästgivaregård. Allt sedan 1972 har krögarfamiljen Peter och Kristina Herrmann vårdat och fört den skånska gästgivaretraditionen vidare.
Mätta i magen styr vi sedan åter kosan söderut.

 

13:00 Avgår färjan från Gedser till Rostock. Vi passar på att äta lunch på egen hand ombord.

 

14:45 Båten anländer till Rostock.


18:00-18:30 (cirkatid) Incheckning på Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Vårt hotell ligger i stadsdelen Mitte, i hjärtat av staden nära kända landmärken som TV-tornet, Brandenburger Tor och Berlins paradgata Unter den Linden.


20:00 Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

 

Fredag 17/1

 

Efter en stärkande frukost på hotellet startar dagens äventyr. Nu är det dags för resans höjdpunkt - en heldag på Internationale Grüne Woche. Mässan är den viktigaste konsumentmässan för livsmedel, lantbruk och trädgård i Europa med över 1700 utställare och 100 000 produkter. Första gången arrangerades den redan 1926 och den 17 januari öppnas dörrarna till den 85:e upplagan av Internationale Grüne Woche. Gemensam hemfärd från mässan i buss.


Lördag 18/1

 

Efter en stärkande frukost på hotellet är det dags att se mer av Berlin, denna kulturella och historiska  metropol. 


09:00 Guidad stadsrundtur med svensktalande lokalguide. Bussrundturen tar ca tre timmar och avslutas lagom till lunch. Dagen är fri för egna äventyr. Möjlighet att bli avsläppt vid mässan för de som inte fick nog dagen innan. 

 

Söndag 19/1


Sköna Småland hägrar och när vi avnjutit vår frukost styr vi kosan hemåt. Vi kör till en tysk gränshandel och den shoppingsugne kan här fylla på dryckesförrådet.


13:00 Färjan avgår från Rostock till Gedser. Sen lunch ombord på båten på egen hand.

14:45 Färjan anländer till Gedser.

 

Vi stannar längs vägen hem för bussfika.

Vi beräknas vara åter i Älmhult runt klockan 19:00.

 

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, väg-, bro- och färjeavgifter, boende i dubbelrum inkl. frukost på hotellet, frukostbuffé på nedresan dag 1, middag dag 1, eftermiddagsfika dag 4 samt inträde på mässan 1 dag och guidad stadsrundtur i Berlin.

 

Pris: 3 600 kr
Enkelrumstillägg: 980 kr

Vi reserverar oss för valutaändringar.

Sportlovsresa till Zillertal, Österrike, 9 dagar

 Datum: 14-22/2 2020

Zillerdalen ligger oss varmt om hjärtat och i år bor vi i byn Zell am Ziller. En liten by med allt du behöver; restauranger, skidbutiker, apotek och turistinformation. Och självklart närheten till de fyra stora skidområdena; Mayrhofen, Zell am Ziller, Hintertux och Kaltenbach med sina 506 km pist.

 

Som om inte ett sagolandskap av snö, riktigt bra skidåkning i ett av Österrikes mest populära områden och uppfriskande After Ski vore nog, så ska vi njuta av det stärkande österrikiska köket på Gasthof Zellerstuben.

 

Avfärd fredag 14/2 kl 15:00 ifrån Gerts Busstrafik, Spångatan 15. 

 

Som vanligt reser vi i helturistbuss med största komfort. Vi gör pauser längs med vägen för att äta samt fixa våra kvälls- och morgonbestyr.

Väl på plats kör bussen dagligen till skidbackar i ett närområde av 15-30 minuter.

Priser:
Person i dubbel- eller flerbäddsrum: 7 200:-
Barn 0-2 år: 2 000:-
Barn 3-7 år: 4 200:-
Barn 8-11 år: 5 000:-

Barnpriserna gäller för barn i delat rum med 2 fullt betalande.


Enkelrumstillägg: 750:-


I priset ingår: 
Resa i helturistbuss, färjebiljetter, vägskatter, del i dubbel- eller flerbäddsrum, frukost söndag-fredag (6 dagar), middag lördag-fredag (7 dagar), samt tillgång till dusch på avresedagen.

Liftkort ingår inte i priset. För priser se www.zillertal.at 
Liftkortet gäller i hela dalen, inkl. lokalbussar och smalspårsjärnvägen. 

Vi reserverar oss för valutaändringar. 

 

Obs! Kom ihåg passet! Till polisens hemsida

Passionsspelen i Oberammergau

Datum: 27/7-3/8 2020


Endast vart tionde år äger ett av världens mest unika evenemang rum, och nu är det snart dags igen.


Oberammergau, en mytomspunnen by i Bayern med drygt 5 000 invånare, har sedan pesten 1634 stått värd för sitt världsberömda passionsspel - en fantastisk heldagsföreställning om Jesu liv, lidande, död och uppståndelse. Spelen uppförs vart tionde år och alla på scenen, både skådespelare och kör, måste antingen vara födda i Oberammergau eller ha bott där de senaste 20 åren. 

 

Under perioden 16/5-4/10 2020 spelas föreställningen 102 gånger i den magnifika och delvis uteliggande teatern, varje gång inför cirka 4 500 åskådare.

 

Varmt välkomna att följa med oss till Passionsspelen i Oberammergau!

 

 

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, väg-, bro- och färjeavgifter, boende i dubbelrum inkl halvpension (frukost och middag på hotellet), utflykter och guider enligt program, förmiddagsfika dag 1, lunch och middag dag 6.


Pris per person: 11 750 kr

Enkelrumstillägg: 1 800 kr

 

Anmälan sker till Gerts Busstrafik på telefon:
0476-142 75
alt. till info@gertsbusstrafik.com

Därefter betalas en anmälningsavgift på 1 250 kr till BG 5330-4739. Ange "Oberammergau + namn".

Slutfaktura skickas april 2020 

 

 

 


Reseprogram:

Måndag 27/7

06:00 Avfärd från Älmhult

Vi stannar längs vägen för bussfika (ingår i resans pris).

          
11:00 Avgår färjan från Gedser till Rostock. Vi passar på att äta lunch på egen hand ombord. 


12:45 Båten anländer till Rostock. Härefter kör vi via Berlin vidare till Wittenberg, staden där Martin Luther år 1517 spikade upp sina 95 teser på porten till Slottskyrkan. Efter kyrkobesöket är det en kort körsträcka vidare till Dessau och vårt hotell för natten, Radisson Blu Fürst Leopold Hotel. Nu ska det sitta fint med middag!

Tisdag 28/7

Efter en stärkande hotellfrukost går färden vidare via Nürnberg och München till Stumm im Zillertal, i närheten av Innsbruck, Österrike. Här kommer vi att njuta av livet de kommande dagarna på Hotel zum Pinzger.

 

Onsdag-fredag 29-31/7
Nu har vi tre dagar i Stumm framför oss. Vi kommer att göra utflykter till Innsbruck och Salzburg. I båda städerna ges vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi kommer också ges möjlighet att följa med på en kort alpvandring. Alpvandringen ingår i resans pris (kostnad för kabinbana tillkommer).

 

Lördag 1/8
Idag har vi kommit till höjdpunkten på vår resa, Passionsspelen i Oberammergau. En gemensam lunch ingår idag. Ifrån lunchrestaurangen är det ca 15-20 minuters promenad till spelen. Det finns även shuttle buss.


Spelen, som består av två akter, blir garanterat en oförglömlig upplevelse.

Akt 1 kl 14:30-17:00
Akt 2 kl 20:00-22:30

En trerätters middag i pausen ingår.

Denna natt bor vi i eller i närheten av Oberammergau.

 

Söndag 2/8
Efter frukost styr vi kosan hemåt. Övernattning på InterCity Hotel i Kassel. Middag på hotellet.


Måndag 3/8
Efter frukost beger vi oss från Kassel mot Hamburg. Därifrån vidare upp till Puttgarden och färjan över till Rödby. Hemma runt midnatt.

 

 

 

 

 

Vi använder cookies Jag godkänner