Om inget annat anges bokar du din resa på: info@gertsbusstrafik.com 
alt. under kontorstid på telefon 0476-142 75

onsdag 4 oktober 2023

BorderShop/Heiligenhafen

fredag 20 oktober 2023

Vinprovning & shopping i Burg

onsdag 1 november 2023

BorderShop/Heiligenhafen

tisdag 7 november 2023

Ullared

söndag 26 november 2023

Julmarknadsresa Lübeck

onsdag 6 december 2023

BorderShop/Heiligenhafen

lördag 30 december 2023

Nyårsfest i Berlin

fredag 16 februari 2024

Sportlovsresa Moena, Italien

Shoppingresa till BorderShop eller Heiligenhafen

Datum: 4/10, 1/11, 6/12 

 

Avresetider:
05:15 
Älmhults bussterminal
05:15  
Lönsboda gamla marknadsplats - anslutningsbuss på utresan
05:40 Osby jvgst 

 

Färden ner till båten i Rödby går över Öresundsbron. 
Vi stannar för ett stopp på nervägen. 
Överfarten Rödby-Puttgarden tar 45 min. 

BorderShop
Vid ankomst till Puttgarden kör vi direkt till BorderShop för de som önskar åka dit. Tid på BorderShop ca 3 timmar.

Heiligenhafen
Efter avsläpp vid BorderShop kör bussen vidare till Heiligenhafen (ca 25 min resa). Tid i Heiligenhafen ca 2 timmar.

Därefter kör vi och plockar upp vid BorderShop och vidare till färjan. Vi gör ett stopp under hemresan.

Observera att du väljer mellan BorderShop och Heiligenhafen.


Beräknad hemkomst Älmhult ca 21:00

Inköpsvikt:
 100 kg/ pers

Pris: 700:-

 

Obs! Det är ditt ansvar som resenär att ta med godkända handlingar på resan. Ta med giltigt pass.

Shoppingresa till Ullared 

Datum: 7/11

Avresetider: 

06:10 Osby jvgst

06:30 Lönsboda g:a marknadsplats

07:00 Älmhults bussterminal
07:25 Traryd busstation

07:40 Markaryd bussterminal

 

15:00 Hemresa

 

Pris: 300 kr/person

 

http://www.gekas.se/


Vinprovning & shopping i Burg, 2 dagar

Datum: 20-21 oktober 2023


Dag 1

Avresa från
07:00 Älmhults bussterminal
07:30 Lönsboda marknadsplats
07:40 Boalt busshållsplats
07:50 Osby järnvägsstation 

 

Vi stannar för frukostbuffé på anrika Hurva Gästgivaregård. Allt sedan 1972 har krögarfamiljen Peter och Kristina Herrmann vårdat och fört den skånska gästgivaretraditionen vidare.

 

Via Öresundsbron kommer vi till Danmark och kör vidare mot Rödby där vi tar färjan till Tyskland och ön Fehmarn. Efter en kort resa är vi sedan framme i Burg auf Fehmarn. Här har vi ett par timmar att strosa runt och på egen hand upptäcka den pittoreska staden, innan bussen tar oss till vårt hotell, gemytliga Gasthof Meetz i Bannesdorf strax utanför Burg. För de som vill börjar vi med ett kort stopp på den gränshandel vi besöker dag 2, för att kolla in deras utbud samt möjlighet att handla något redan idag. 

 

På kvällen är det sedan dags för en härlig afton tillsammans! Vi börjar med vinprovning (på engelska) följt av kvällens middag. Vinerna vi provar under vinprovningen går att finna i butiken vi besöker dag 2. 


Dag 2

Vi laddar med en rejäl tysk frukost för att sedan bege oss till Calles gränshandelsbutik, där det går bra att fylla på bland annat dryckesförrådet. Härefter tar vi oss med färjan från Puttgarden till Rödby, och sedan reser vi vidare genom Danmark och över Öresundsbron. Väl över i Sverige stannar vi för bussfika.

 

Beräknad ankomst Älmhult ca 18:00.

 

I resans pris ingår:

Bussresa i helturistbuss, färje-, bro- och vägavgifter, frukostbuffé på Hurva Gästis, hotell del i dubbelrum inkl. frukost och middag, vinprovning, shopping i gränsbutik, bussfika dag 2.

Shoppingvikt 70 kg/person

Pris del i dubbelrum: 2 100 kr
Enkelrumstillägg:
250 kr 

Obs! Kom ihåg giltig resehandling

Julmarknad i Lübeck, 3 dagar

Datum: 26-28 november 2023

 

Denna resa är en samproduktion mellan Gerts Busstrafik och Travel By Klang. Resan körs av chaufför Tony Klang och reseledare Jessica Bergström. De båda är från början sprungna från Ramkvillabuss och har tillsammans över 40 års erfarenhet i resebranschen. Nu har de börjat producera resor med lite guldkant tillsammans med oss på Gerts Busstrafik. 


Dag 1

Avresa från:

05:45 Växjö bussterminal (hållplats X)

06:00 Växjö Smedjegatan 49 vid Metronik (parkering innanför staket)
06:25 Gottåsa vägskäl busshållplats

07:00 Älmhults bussterminal
07:30 Lönsboda marknadsplats
07:40 Boalt busshållsplats
07:50 Osby järnvägsstation 

 

Vi stannar för frukostbuffé på anrika Hurva Gästgivaregård. Allt sedan 1972 har krögarfamiljen Peter och Kristina Herrmann vårdat och fört den skånska gästgivaretraditionen vidare.

 

Via Öresundsbron kommer vi till Danmark och kör vidare mot Rödby där vi tar färjan till Tyskland och ön Fehmarn. Nu har vi bara cirka en timmes bussresa till Lübeck kvar innan vi kommer fram till hotellet. Vi bor stilfullt på 5-stjärniga, mycket fina, Radisson Blu Senator Hotel som ligger precis vid kanalen. Med endast en kort promenad över kanalen så är man mitt i Lübeck. 
 
Julmarknadernas julmarknad står nu redo att ta emot oss alldeles utanför dörren! Julmarknaden i Lübeck är alla julmarknadernas Rolls-Royce och den omnämns i skrift första gången för över 350 år sedan. Vi vandrar den korta vägen upp mot gågatan Breite Straße och den ljuva doften glühwein når oss när vi börjar närma oss rådhustorget (som vi har längtat :-) Här finns över 400 knallar och utställare och julens ljus och värme gör oss varma långt in i själen. Det finns även en fin julmarknad för konsthantverk i det medeltida Heiligen-Geist-hospitalet som man måste besöka.
 

Framåt kvällen så samlas vi igen på hotellet för en mycket trevlig gemensam middag, Radisson Blu Senator Hotel är vida känd för sin matlagning och vi njuter av kvällens sista timmar i restaurangens fina exklusiva miljö. 

 

Dag 2

För de som vill kan man ta sig en trevlig simtur i hotellets fina badanläggning på morgonen eller varför inte en tidig morgonpromenad utmed vackra floden Trave som omringar hela Lübeck. 

 

Frukosten på detta 5 stjärniga hotell är något utöver det vanliga, här finns allt som man kan tänka sig ska finnas på en frukostbuffé inkl. en kock som gör din egenkomponerade omelett. Smaklig spis!

 

På förmiddagen bjuder vår reseledare Jessica på en trevlig historisk stadspromenad runt i denna vackra gamla Hansastad. Sen har vi en hel dags strosande för oss själva att återigen njuta av julmarknaden i Lübeck eller varför inte besöka någon av Lübecks mycket vackra kyrkor.

 

För de som vill följa med Tony & Jessica ut i kvällens Lübeck så har de bokat en bra trevlig restaurang för gruppen, här beställer och betalar var och en för sig själva. 

 

Dag 3

Dagen börjar med en fantastisk frukost i en lika fantastisk miljö. Denna morgon orkar vi kanske prova det vi inte orkade prova igår till frukost. Vi har några timmar fram till lunch att njuta av julmarknaden. 

 

Klockan 12 checkar vi ut och beger oss hemåt igen. Vi landar på vägen hem i en gränsbutik för att fylla på med lite allehanda juldrycker. Härefter tar vi oss med färjan från Puttgarden till Rödby, och sedan reser vi vidare genom Danmark och över Öresundsbron. Väl över i Sverige stannar vi för en rejäl bensträckare med möjlighet att förse sig med lite att äta. 

 

Beräknad ankomst Växjö ca 21:00

 

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, färje-, bro- och vägavgifter, reseledare med från Sverige, frukostbuffé på Hurva Gästis, boende 2 nätter på Radisson Blu Senator Hotel ***** del i dubbelrum inkl. frukost och middag (dag 1), shopping på vägen hem.

 

Shoppingvikt på vägen hem beror på slutligt antal resenärer ombord.

 

Pris del i dubbelrum: 4 950 kr
Enkelrumstillägg: 2 200 kr 

 

Obs! Kom ihåg giltig resehandling

BOKA HÄR
eller på mail: info@gertsbusstrafik.com
alt. under kontorstid på tel 0476-142 75

Nyårsfest i Berlin

Denna resa är en samproduktion mellan Gerts Busstrafik och Travel By Klang. Resan körs av chaufför Tony Klang och reseledare är Jessica Bergström. De båda är från början sprungna från Ramkvillabuss och har tillsammans över 40 års erfarenhet i resebranschen. Nu har de börjat producera resor med lite guldkant tillsammans med oss på Gerts Busstrafik. 


Dag 1

Avresa från:
04:45 Växjö bussterminal (hållplats X)
05:00 Växjö Smedjegatan 49 vid Metronik (parkering innanför staket)
05:25 Gottåsa vägskäl busshållplats
06:00 Älmhults bussterminal
06:30 Lönsboda marknadsplats
06:40 Boalt busshållplats
06:50 Osby järnvägsstation


Innan vi lämnar Sverige stannar vi för en rejäl frukost. Via Öresundsbron kommer vi till Danmark och kör vidare mot Gedser där vi tar färjan till Tyskland och Rostock. Resan tar 1 tim 45 minuter så det finns gott om tid att äta ombord. Nu har vi bara cirka en 2.5 timmes bussresa till Berlin. 


Vi anländer nu till mycket trevliga 4-stjärniga Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz, där vi ska bo hela nyårshelgen. Park Inn är Berlins högsta hotell med över 1000 rum i 37 våningar. Ett besök med underbar utsikt över hela Berlin på takterrassen är ett måste under vistelsen. På kvällen samlas vi som vill och går till en av våra favoritrestauranger där vi bokat bord och här beställer och betalar var och en för sig.


Dag 2

Vi vaknar upp med en pirrande känsla inför dagens stora happening. Nyår i Berlin sägs vara världens största nyårsfirande och finns alltid bland topp 3 bland alla topplistor om bästa nyårsfirandet i världen och hela Berlin går man ur huse för att fira in det nya året.  


Efter en mycket god frukost så bjuder vår reseledare Jessica på en trevlig historisk stadspromenad för de som vill, med utgångspunkt från vårt hotell där vi besöker några av Berlins många intressanta platser. Eftermiddagen är fri för egna upptåg i Berlin. Varför inte göra ett besök på sista öppna dagen för Julmarknaden på Gendarmenmarkt? Eller gå över vägen och utforska de trevliga Judiska kvarteren kanske ta en promenad till de trevliga kvarteren vid Nikolaikyrkan och ta en öl på Berlins äldsta "knipe" Zum Paddenwirt?


I kväll är det kvällarnas kväll... Vi klär upp oss och beger oss till festvåningen där Park Inn levererat sin berömda nyårsbal sedan många år tillbaka. Vi bjuds här på en väldigt god galabuffé med fri dryck (vin & öl) och vi dansar och nyårsfestar hela kvällen lång.  Framåt tolvslaget så hälls det upp bubbel och vi skålar tillsammans in det nya året 2024 medan över 60 000 nyårsraketer smattrar i luften runt omkring oss. 


Dag 3

Vilken härlig morgon att vakna upp till i denna världsmetropol och inga tider att passa så vi äter frukost när vi själva känner för det. Framåt lunch bjuder vi på en liten busstur för de som vill följa med ut till Classic Remise, ett kombinerat sportbilsgarage och verkstad beläget i gamla lokstallar. Även de som inte är intresserade av bilar blir mäkta imponerade av alla hundratals Ferraris, Maseratis, Lamborghinis, Bugattis och sportbilar samt antika bilar av alla dess slag. Här finns tid att även äta en god lunch innan vi rullar tillbaka mot hotellet.


På kvällen blir det liksom sista kvällen med detta underbara gäng och vi har givetvis bokat bord på en av våra favoritrestauranger även denna kväll. Här beställer och betalar var och en för sig.

 

Dag 4

Dags att börja resan hemåt och vi rullar upp mot Rostock igen. Det ges möjlighet att shoppa lite allehanda drycker innan vi kör ombord på färjan i Rostock som tar oss till Gedser och sen vidare upp mot Småland.


Beräknad ankomst Växjö ca 21:00


I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, färje-, bro- och vägavgifter, reseledare med från Sverige, frukost dag 1, boende 3 nätter på  Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****  del i dubbelrum inkl. frukost, nyårsbal med galamiddag med fri dryck (öl & vin), livemusik och bubbel vid tolvslaget och shopping på vägen hem.


Shoppingvikt på vägen hem beror på slutligt antal resenärer ombord.


Pris del i dubbelrum: 7 950 kr
Enkelrumstillägg: 2 200 kr


Obs! Kom ihåg giltig resehandling

Sportlovsresa Moena, Italien, 9 dgr

MOENA 

Datum: 16-24/2 2024
(fredag-lördag)
Hotell: Hotel Moena

Sol och snö, härlig skidåkning, god mat, italienska viner och en sydeuropeisk livsglädje. Viva Italia - nu kommer vi!

 

Avfärd fredag 16/2 kl 13:00
Ifrån Gerts Busstrafik, Spångatan 15

 

Som vanligt reser vi i helturistbuss med största komfort. Vi gör pauser längs med vägen för att äta samt fixa våra kvälls- och morgonbestyr.

Vårt hotell, Hotel Moena, ligger centralt i Moena med 2,5 km till liftsystemet Lucia.
Skidbussen går 50 meter från hotellet.
Mer info på www.hotel-moena.it 

Arrangemang som ingår i Moena:

  • Möte om skidåkning o liftsystemen med en skidinstruktör
  • Galakväll med levande ljus
  • Guidade promenader för icke-skidåkare
  • Spelkvällar
  • Karaff med vatten alltid på bordet
  • Val av meny mellan fem val - frukostbuffé -salladbuffé
  • Barer, vuxna spelrum, ett rymligt vardagsrum
  • Möjlighet till bastu och turkiskt bad på närliggande Hotel Laurino (200 meter). Kostnad tillkommer.
  • City taxa ingår € 1 per person och dag

 

Priser:

Person i dubbelrum: 9 300:-
Barn 2-6 år: 5 200:-
Barn 7-12 år: 6 600:-
Barn 13-17 år: 7 200:-

Barnpriserna gäller för barn i delat rum med två fullt betalande. 


Enkelrumstillägg: 1 300 :-

I priset ingår:
Resa i helturistbuss, färjebiljetter, vägskatter, del i dubbel- eller flerbäddsrum, frukost söndag-fredag (6 dagar), middag lördag-fredag (7 dagar), ovan angivna arrangemang på plats i Moena samt tillgång till dusch på avresedagen.

Obs! Liftkort ingår inte i priset. Vid köp av liftkort online ges 5 % rabatt på priset.
https://shop.dolomitisuperski.com/eshop-dove.aspx


Vi reserverar oss för valutaändringar.

 

Obs! Kom ihåg passet! 

Varmt välkomna!

Bokning

Om inget annat anges bokar du din resa på: info@gertsbusstrafik.com 
alt. under kontorstid på telefon 0476-142 75

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.